Snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Tělu po probuzení dodá potřebné živiny a nastartuje metabolismus. V ideálním případě by měla tělu dodat 15-25 % celodenního příjmu energie. Mnoho lidí však díky hektickému životnímu stylu snídani vynechává, aniž by si uvědomovali, jaké následky to může mí pro organismus. Existují studie, ze kterých vyplývá, že pokud snídani vynecháte, vystavujete se riziku obezity.
Ovesná kaše
Je však mnoho způsobů, jak snídat zdravě a zároveň vám to nezabere přiliš času. Naprosté minimum úsilí vám po ránu zabere příprava instantní ovesné kaše, případně pak kaše bezlepkové. Standardní ovesné kaše, např. české začky Emco jsou k dostání v běžných supermarketech. Obsah sáčku stačí vysypat do misky a následně zalít horkou vodou.
Celozrnný chléb
Celozrnné pečivo bývá obecně považováno v porovnání se světlým pečivem za zdravé. Zde je však třeba upozornit na trik obchodníků, kteří světlé pečivo obarvují tak, aby vypadalo jako celozrnné. Typicky oblíbená kornbageta bývá obarvená. Pokud si však koupíte opravdu celozrnné pečivo, můžete si na něj namazat avokádovou pomazánku nebo Lučinu. K tomu nakrájejte 1 rajče a zdravá snidaně je hotová.
Zdravé palačinky
Zde se opět budeme držet ovesných vloček a připravíme si z nich zdravé palačinky. Vezměte misku a vložte do ní hrst ovesných vloček, dvě lžíce cukru, mléko, špetku skořice a špetku soli. Ingredience pečlivě promíchejte a smažte na malém plameni, dokud není první strana hnědá. Poté palačinku otočte a celý proces opakujte. Jaké náplň je vhodné čerstvé ovoce, které tělu dodá fruktózu (přírodní forma cukru), díky které bude mít tělo dostatek energie pro pracovní či studijní zítěž, která ho ten den čeká.